Mijn naam is Stephanie Lust. In 1966 ben ik geboren in Amsterdam.

Ik ben opgegroeid in Amsterdam Noord waar ik een, mag ik wel zeggen, zeer onstuimige jeugd heb gehad. Ik heb dingen gezien en meegemaakt die een kind niet zou hebben hoeven meemaken, maar ik had het er maar mee te doen.

Een en ander heeft ervoor gezorgd dat ik geen vlekkeloos leven heb geleid.

Ik heb te maken gehad met een eetstoornis, depressie, straatvrees, lichamelijke & psychische problemen en een zeer pijnlijke scheiding waarna ik met mijn kind onder mijn arm op straat kwam te staan.

Toch bleek ik telkens weer sterk genoeg om op te krabbelen en door te gaan. Iedere keer beschikte ik toch weer over onvermoede veerkracht en energie.

Ondanks alles bleef ik toch het positieve zoeken, bleef ik lezen, leren, praten met mensen en wilde ik niet toegeven aan datgene dat mij onderuit probeerde te halen. Ik was niet bereid mijn kop te buigen!

 

Het allerbelangrijkste echter was en is, dat ik bereid ben naar mijn situatie te kijken en in plaats van mij een slachtoffer te voelen, te kijken naar wat deze situatie mij kan leren. Wat is er precies gebeurd? Had ik het wellicht anders kunnen doen? Ga ik het nu anders aanpakken?

Door op deze manier naar welke situatie dan ook te kijken, neem je de regie over je eigen leven weer stevig in handen. Want, als je geluk afhankelijk is van iets of iemand anders, is het heel broos. Dan is een externe factor ook in staat om jouw geluk weer aan diggelen te slaan.

Maar: neem jij zelf de verantwoordelijk voor alles in je leven, dan sta jij ook zelf aan het stuur en kan niets of niemand je van je pad af halen.

Dit klinkt misschien gemakkelijker gezegd dan gedaan, daarom wil ik je er graag bij helpen.

Want: als ik het kan, kun jij het ook!

 

Tot snel en liefs,

Stephanie

 

[ Zelfs de zwartste dag is morgen gisteren ]